Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Hapjes


BAVAROIS VAN ASPERGES

  •  6 blaadjes gelatine
  •  500 gr. Asperges
  •  Eventueel aspergepuntjes of krab
  •  3 dl visconsommé
  •  5 dl room
  •  Peper, zout en cayennepeper
  •  Gerookte zalm
  •  Balsamicoazijn 

Bereiding:

  •  Week de gelatineblaadjes in koud water
  • Schil de asperges en kook ze gaar (een beetje zout in het water)
  • Kook de consommé met 1 dl room en neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en roer ze met een klopper door de consommé.
  • Doe er de gekookte asperges bij en mix met een staafmixer. Kruid met peper, zout en cayennepeper.
  • Laat de bereiding afkoelen en roer regelmatig zodat de gelatine vloeibaar blijft.
  • Klop de resterende 4 dl room voor driekwart stijf.
  • Spatel de stijfgeklopte room door de puree . Kruid eventueel bij. Laat een beetje rusten.
  • Giet in kleine potjes voor de helft bavarois, leg in het midden stukjes krab of een aspergespuntje, bedek met de rest van de bavarois.
  • Laat gedurende 8 uur opstijven in de koelkast.
  • Versier de bavarois bovenaan met gerookte zalm en een takje dille.