👷‍ Deze website loopt op haar laatste benen. In januari 2023 zal ze van het internet verdwijnen.👋
Fotogalerie -  Activiteiten 2009 -  Rondgang Kerstman 2009 -  gebuurtekringvzw

Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Rondgang Kerstman 2009

Voor de eerste keer deed de Kerstman zijn ronde in de vooravond.
Waarschijnlijk was de jeugd wat afgeschrikt door het slechte weer zodat er, buiten Willem, geen jongeren waren om de toortsen te dragen. Nochtans gaven die lichtjes wat extra sfeer aan het gebeuren. Ze hebben wel de niet de ganse ronde blijven branden maar daar doen we de volgende jaren wel wat aan.
Wat wel opviel was dat er meer mensen thuis waren dan anders in de voormiddag. Er was ook meer animo. Op een bepaalde plaats deed zowaar de broer van de Kerstman open. Het gaf een uitzonderlijk gezicht, een Kerstman zien opendoen voor de Kerstman. Even verder werden we verwelkomd door twee verkleedde dames die dan nog een geschenkje voor de Kerstman hadden. 
Op het einde van de Gulden-Peerdenstraat kregen we een welgemeende en deugddoende felicitatie met : “ Jullie doen wel veel voor de bewoners van de straat. Het is niet overal zo…”
Na een koude tocht werd ten huize van de voorzitter de fles die we gekregen hadden opengetrokken en konden de meesten zich opwarmen aan het lekker drankje.
Dat was meteen de afsluiter van het jaar 2009 van de gebuurtekring. De Kerstman en zijn vrienden danken de bewoners voor het vriendelijk onthaal