Wat heb je nodigvoor ongeveer 18 glaasjes
|
Hoe ga je werk
|
PaaskonijntjesVoor ongeveer 30 koekjes. |
Wat heb je nodig
voor het glazuur
|
Hoe ga je te werk
|
Afwerking.
|
Cupcakes voor Valentijn |
Wat heb je nodig
|
Hoe ga je te werkRoer de vetstof mals Voeg er bij beetjes de suiker bij Zeef de bloem en de bakpoeder en voeg afwisselend de helft van de bloem bij de boter en de suiker, dan een gans ei, dan de andere helft van de bloem en dan het tweede ei. Roer voortdurend in het deeg. Vul nu papieren cakevormpjes met het deeg, hou er rekening mee dat het deeg zal rijzen, dus de vormpjes niet tot aan de bovenrand vullen. ongeveer een soeplepel per vormpje. De over voorverwarmen op 175° en de cakejes bakken gedurende 20 à 25 minuten. Goed in de gaten houden. Laat de cupcakes afkoelen |
Afwerking.Kneed gedurende enkele minuten om de pasta soepel te maken. Rol ze vervolgens uit en snijd er rondjes uit die de grootte hebben van de cupcakes. Dit kan je doen met behulp van een vorm. Leg de suikerpasta vervolgens op de cupcakes en gebruik de holle kant van je hand om de pasta mooi aan de cupcake te hechten. Maak daarna met een hartjesvorm in de rode suikerpasta hartjes en plak ze met behulp van een druppeltje water op de witte laag suikerpasta. ingezonden door Rina |
Wat heb je nodig
voor de glazuur en decoratie
|
Hoe ga je te werk
Voor het glazuur
bron: boek kinderpartijtjes ingezonden door Rina |
Wat heb je nodigCake: (ongeveer 18 stuks)
Glazuur en decoratie
|
Hoe ga je te werk![]()
Glazuur en decoratie
bron: boek kinderpartijtjes ingezonden door Rina |
Wat heb je nodig
|
Hoe ga je te werkSnijd onder- en bovenkant van een hardgekookt eitje. Wij hebben het ei zo gelaten, maar je kunt er natuurlijk ook een gevuld eitje van maken. vb. haal voorzichtig de dooier uit het eitje en meng deze met tonijn uit blik en spuit het mengsel terug in het eitje. Snijd de tomaten in de helft en haal ze uit. Op de uitgeholde halve tomaat zetten we stipjes met wat mayonaise. ingezonden door Nathalie
|
Wat heb je nodig
|
Hoe ga je te werkWeek de lange vingers in de helft van het sap. (Niet te lang, anders vallen ze helemaal uit elkaar. Net zo lang weken totdat ze zacht zijn.) Leg de helft van de geweekte lange vingers in een schaal. Schep er een laagje van het mascarponemengsel op. Dan wat fruit. Verdeel de rest van de lange vingers erover en dek af met de mascarpone. Garneer met vers fruit. ingezonden door Nathalie
|
OntbijtgranensnoepDeze snoepjes bevatten heel wat cornflakes en chocolade. Misschien niet echt gezond maar lekker. |
Wat heb je nodig
|
Hoe ga je te werkSmelt de boter en de chocolade in een bain-marie (warm water bad), dit wil zeggen:
Als je extra zoete snoepjes wilt, haal je de kookpot van het vuur (na het smelten) en roer je de suiker erdoor. Voeg tenslotte de cornflakes toe en roer alles voorzichtig door elkaar. Let op dat je cornflakes niet verkruimelt. Verdeel het chocolademengsel over de papieren vormpjes en laat ze afkoelen in de koelkast. ingezonden door Rina |
Wat heb je nodig
|
Hoe ga je te werkRoer de vetstof mals Voeg er bij beetjes de suiker bij Zeef de bloem en de bakpoeder en voeg afwisselend de helft van de bloem bij de boter en de suiker, dan een gans ei, dan de andere helft van de bloem en dan het tweede ei. Roer voortdurend in het deeg. Vul nu papieren cakevormpjes met het deeg, hou er rekening mee dat het deeg zal rijzen, dus de vormpjes niet tot aan de bovenrand vullen. ongeveer een soeplepel per vormpje. De over voorverwarmen op 175° en de cakejes bakken gedurende 20 à 25 minuten. Goed in de gaten houden. |
Afwerking.Laat de cakejes een beetje afkoelen. Verwarm een beetje confituur (liefst abrikozen) in de microgolfoven gedurende 10 seconden en smeer deze dan direct op de bovenkant van de gebakken cakejes. Versier nu met suikereitjes. |
idee van Charlotte en gebakken door Rina
|
RECEPT LEUKE SNOETJES |
Wat heb je nodig
|
Hoe ga je te werkSteek uit de kaas rondjes ter grootte van de beschuit.
Leg de kaas op de beschuit. Maak daarop en gezichtje. Gebruik voor de ogen 2 sneetjes van een radijs, voor de mond een reepje augurk, voor de neus een klein beetje ketchup en voor het haar wat peterselie. Zo nu is dat leuke snoetje klaar en kunnen we het lekker opeten.
Smakelijk!!!!
ingezonden door Nathalie
|
Choco |
Wat heb je nodig
|
Hoe ga je te werk
De choco is klaar SMAKELIJK !!!!! ingezonden door Charlotte |
Koekjes bakken |
Wat heb je nodig250 gr. bloem |
Hoe ga je te werkVerwarm de oven voor op 200 °C. |
Kleurenomelet |
Hoe ga je te werk
|
![]() ingezonden door Stéfanie |
Suikerhartjes |
Wat heb je nodig
|
Hoe ga je te werkLeg een vel bakpapier klaar en leg daar de vormpjes op. Doe het water in een pan en doe de suiker erbij. Dan van het vuur halen en de poedersuiker erdoor roeren. Om een lekker smaakje aan het suikerhartje te geven kun je essences gebruiken, maar ook wat citroenrasp of wat cacaopoeder. ingezonden door Nathalie |
Aperitiefhapjes |
- snij de kaas in blokjes van 1,5 cm
hapje 3
rol een plakje snijworst of salamie rond een augurk en steek vast met een prikker. |
hapje 4
- Snijd het kapje van de tomaatjes. ingezonden door Stefanie |
Chocolade nootjes |
Wat heb je nodig250 gr zelfrijzend bakmeel Chocolade (wit, melk en/of puur) |
Hoe ga je te werkZeef het bakmeel boven een kom en maak een kuiltje in het midden.
Voeg in het kuiltje de suiker, de boter, de speculaaskruiden, het zout en de melk toe en meng alles met de vingers door het meel. Kneed dit snel tot een soepel deeg. Nu vraag je best een beetje hulp aan een volwassene. Vorm kleine balletjes van het deeg, leg die op de bakplaat en bak de nootjes in ± 20 minuten bruin en gaar. Doe de chocolade in een pannetje. Zet deze op een ander pannetje met water en breng het aan de kook (Au bain marie heet dit soort verwarmen). Dop de nootjes in de gesmolten pure, melk- of witte chocolade Laat de nootjes met chocolade hard worden. ingezonden door Rina |
WentelteefjesWat heb je nodig: 1 ei |
Wat heb je nodig 3. Haal de sneetjes een voor een door het 4. Bak de sneetjes aan twee kanten bruin in
ingezonden door Stefanie |
Bananenmilkshake |
Wat heb je nodig2 bananen |
Wat heb je nodig1. Pel de twee bananen en snijd ze in niet al te dikke
3. Doe de bananen, citroen, suiker, melk en ijs in 4. Dien op in hoge glazen met gekleurde rietjes
|