Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Fietstocht 5/8

Suzy had ons een tip gegeven.  Zouden jullie niet eens naar Ontmoetingscentrum ’t Vaartje in Lissewege fietsen.  Uit ervaring weten we ook dat het daar altijd gezellig vertoeven is.

Om aan iedereen de kans te geven samen naar daar te gaan hadden we de mogelijkheid open gehouden om ook de verplaatsing met de auto te doen.

Stipt om 13.00 uur vertrokken de fietsers en volgden de knooppuntenroute.  Eén niet gezien bordje zorgde ervoor dat de rapste fietsers al een eindje hadden doorgereden.  De laatsten werden de goede weg opgestuurd en na een snelle vaart werden de eerste gevraagd om eventjes terug te keren.

Wie nu dacht dat die groep die ‘trage zouden inhalen’ was weer verkeerd, want die hadden ook een nummertje gemist.

We arriveerden wel tijdig  aan ’t Vaartje en daar werden we heel hartelijk verwelkomd door Ingrid Vandamme en haar team.  De tafel was heel uitnodigend opgemaakt en we konden genieten van heerlijk klein-gebak met koffie.  Ingrid maakte intussen duidelijk voor wat ’t Vaartje staat. 

We hadden ruimschoots de tijd om (bijna) alles in ’t Vaartje te bekijken en een rustige babbel te doen met de kunstenaars.  Een heerlijke namiddag.  Velen zullen in de toekomst nog naar Lissewege afzakken.

We hebben nog geprobeerd om wat snoep te kopen in de winkels van Rudy Meyns, maar het was daar te druk.

Tijd om naar huis te vertrekken, toch zeker voor de fietsers.  Via een andere weg (Boudewijnkanaal en Dudzele) waren we net op tijd thuis voor het echt begon te regenen.