Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Buurtfeest 02/07

Streetfood it is!

Heeft u de Facebookpagina van gebuurtekring Gudhova al eens bezocht? Met de regelmaat van de klok verschijnt daar een opsporingsbericht voor een vermiste kat uit de buurt. Of komt er een ‘post’ dat er een poesje gevonden is in de hoop de eigenaar zo snel mogelijk te herenigen met zijn huisdier. Zondag 2 juli werd er, kort voor de noen, wel een heel bijzonder exemplaar van een katachtige gesignaleerd: in één van de garages in de Van Steenestraat stond een tijger plaatjes te draaien. DJ Sahara lokte met haar rock-n’-roll, popcornoldies en soul de buurtbewoners uit hun kot.

If I had hammer van Trini Lopez klonk ons als muziek in de oren. Des te meer omdat we geen hamer meer nodig hadden. Een fris team had zich geëngageerd om op zondagochtend de tenten op te zetten zodat we droog bleven tijdens de miezerbui. Merci daarvoor! Dank je wel ook aan de mensen die de bar vulden en bemanden. Een zeer cruciale taak op het buurtfeest! Dankzij jullie smaakte ons glaasje plat of prik, pintje, koffietje of Summer wine (Lee Hazzewood en Nancy Sinatra) nog beter.

De omstandigheden waren dus ideaal voor een geslaagd feest en dat werd het ook. Iedereen was zeer hartelijk en geïnteresseerd in hoe het met zijn buren gaat. Er werd veel gebabbeld en gelachen. De sfeer zat goed! En dan hadden we nog niet eens gegeten! Onder het motto ‘ Wie stekt er nu niet graag eens een frietje uit een baksje?’ werd Frituur Bolle uitgenodigd om de hongerige magen te vullen. Ik heb niemand horen klagen … Iedereen content! Iedereen voldaan! Ondertussen, op de tonen van Breakaway van Tracey Ullman braken de kinderen het springkasteel net niet af. Ze hebben zich kostelijk geamuseerd en kregen er geen genoeg van. Waren ze het springen even beu, dan crosten ze met hun fietsjes en steps de straat op en af of dansten ze mee met DJ Sahara. Energie voor duizend man! Tot Evelyne’s Zuivelhoeve haar ijsjes uithaalde … sprakeloos werden ze, voor even, en wij allemaal. Genieten! Heerlijk!

Where did our love go? (The Supremes) Wel -zonder al te melig of filosofisch te worden- ik zag toch heel wat warmte en genegenheid op het buurtfeest. Het deed deugd om eens wat langer met mekaar te babbelen, om eens tijd te maken voor mekaar. Het bevestigt ook het belang van de gebuurtekring. Ontzettend veel dank aan het organiserend comité en alle helpende handen! En Don’t let me be misunderstood (Santa Esmeralda): de toekomst is –maar vraag ons nu nog niet hoe - verzekerd. We willen nog van dat!

 

P.S: Voeg de songtitels (in de tekst cursief gedrukt) toe aan je playlist en herbeleef de sfeer van het buurtfeest. J