Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

receptie en buurtbarbecue

Je komt als bestuurslid of medewerker om 9 uur in de zaal van Rustenhove.  Niets doet vermoeden dat daar binnen de twee uur een tachtig leden zullen aanwezig zijn op de receptie, gevolgd door een barbecue.  Maar ja, met een plannetje in de hand worden de tafels op zo’n manier geplaatst dat aan grote en kleine groepen feestvierders, vrolijk door elkaar, een plaats wordt gegeven.

Van de versiering van de tafels is ook al op voorhand veel werk gemaakt.  Stilaan wordt de kale zaal van zoëven, een gezellige feestzaal.

Druppelsgewijs komen de gasten binnen.  De traiteurs van dienst, Lieve en Koen, verwennen ons met heerlijke warme hapjes.  De Cava stroomt rijkelijk.   Er vormen zich groepjes van mensen die mekaar wel al eens gezien hebben, maar nu pas echt met elkaar kennis maken.  Dat is in wezen het grondbeginsel van buurtwerking.

foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan

Na de toespraak van de voorzitter zoekt iedereen zijn plaats op aan tafel.  De bediening van de barbecue verloopt heel vlot.  De borden worden rijkelijk gevuld en plots wordt het heel wat stiller.  Het smaakt iedereen.  De buren voelen zich goed. 
De namiddag wordt afgesloten met een koffie met taart.

Iedereen gaat tevreden naar huis.  Tafels worden ontruimd, stoelen en tafels weer op hun rustplaats gezet.  De fotograaf heeft zijn werk gedaan maar neemt nog rap een kiekje van de sekken die aan het dweilen is.  Waarschijnlijk is dat geleden van bij de troep.

Binnen een uur wordt de zaal weer gebruikt door iemand anders.  Van de uitbaters krijgen we wel de opmerking dat de zaal heel mooi gekuist werd achtergelaten.

foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan