Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Rondgang Sinterklaas 2014

foto Johan

Zoals ieder jaar heeft de brave man zijn toer gedaan bij de leden van de gebuurtekring.  Overal werd hij ontzettend leuk onthaald met muziek, liedjes, een leuke troon,en kinderen die hét uurtje van het jaar beleefden : De Sint bij hen thuis.  Da’s nog iets anders dan cadeautjes via de schouw krijgen. De Sint kreeg weer hulp van twee Zwarte Pieten, die jonge Pieten kennen de buurt ondertussen ook heel goed.  De sint was heel blij dat juist die Pieten die avond weer meewilden.

Want de Sint, ja, die wordt echt oud hoor.  Hij zegt soms al eens dingen zonder nadenken.  Komen we daar in een huis waar de kindjes een orgeltje hadden gekregen.  Er zaten geen batterijen bij (foei zwarte pieten) en de papa vraagt aan mama om batterijtje te halen.  Komt mama terug met een heel doosje nieuwe batterijen. Zegt de Sint : “Ik geloof dat mama veel speeltjes heeft’.  Wij allemaal aan het lachen, de kindjes raar kijkend naar al die grote mensen die aan het lachen waren, en gelukkig had de Sint  een grote baard zodat we niet konden zien hoe rood die werd.  Hij heeft wel aan mama gezegd dat hij dat zo niet meende. De Sint heeft het goed gemaakt door een mooi sinterklaasliedje te spelen. 

Verder op zijn toer heeft de brave man het heel goed gedaan.  Hij wil kost wat kost volgend jaar terugkeren.

foto Mario foto Mario foto Mario foto Mario foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan