Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Paasfeest

Twee enthousiaste mama’s en een superenthousiaste papa deden het voorstel om de rondgang van de paashaas in een nieuw kleedje te stoppen. Het bestuur gaf groen licht en wij moesten dan ook niet lang nadenken over wat we graag wilden doen.

Op een maandagavond kwamen we samen en al vrij vlug kreeg onze namiddag vorm. We deelden de kinderen in, in 2 groepen, zodat de kleintjes niet overdonderd zouden worden door de grotere.
De kleinsten konden kiezen; een mooie tekening maken, een konijn knutselen of iets leuks maken met de Playmais.
Voor de oudere kinderen was er een muzikaal pak voorzien. Enkele leuke doe- (chinees voetbal, kikkersprong, onder de benen kruipen, …) en denkspelletjes (lettersoep, dirigentje, …), wisselden elkaar af op de tonen van K3.
 Gelukkig hadden de jongens daar geen probleem mee.
Na afloop konden ze genieten van een hapje en een drankje in de zonnige zaal van Ter Leyen. Kleurrijke cakepops en gewone cakejes voor de allerkleinsten. Smullen maar!
 
Het zou natuurlijk geen paasfeest zijn geweest zonder de paashaas. Nadat hij ons was voorbij gelopen, heeft hij ons toch gevonden. Had hij dan nog wel een spannend verhaal te vertellen over de jager die hij was tegengekomen onderweg.
Allemaal goed en wel, maar kon de paashaas wel dansen? Hij gaf een korte demonstratie, huppelend rond de kids. Wij hadden natuurlijk iets anders in gedachten! We namen hem mee op sleeptouw om samen te dansen op de tonen van chi chi wa. Moe gedanst rustte de paashaas even uit. Heel even maar want daarna mocht elk kind op schoot bij de paashaas, en kregen ze nog elk een zakje chocolade. 
Dank je wel paashaas voor je bezoekje en je enthousiasme om met de kinderen mee te dansen. Hopelijk heb je er evenveel van genoten als wij.