Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Dubbele fietstocht 2013

Rina

Fietstocht leden en sympathisanten

Een fietstocht inrichten is voor de gebuurtekring doodsimpel. Je legt een datum vast en je weet dat Gerard en Willy voor een altijd nieuw en geheim parcours zullen zorgen. Sommigen onder ons zijn altijd van alles op de hoogte, maar waar we heengaan, dat weten ze vooraf niet. 

De leden weten ondertussen wel dat het altijd een prettige bedoening wordt, dat er nieuwe wegen worden ontdekt en dat we halverwege altijd terechtkunnen waar het even rustig vertoeven is.
Maar dit keer was er iets heel bijzonders aan de fietstocht. Er waren er twee ingericht. De bezielers van Gudhova4kids hadden een tocht op kindermaat gemaakt. Een verslagje van die tocht krijgen we hieronder.
Sedert een paar maanden werken we met Gudhova-werkgroepen. Deze werken allemaal heel vlot.
Gudhova4kids is een werkgroep van (voorlopig drie) jonge papa’s en mama’s. Dat maakt het zo bijzonder. Het geeft ons hoop op een opvolging. Dank je wel gasten.
Van de kinderfietstocht zijn er tamelijk veel foto’s. Ook onze huisfotograaf Johan was daar aanwezig. Bij de ouderen heeft bijna niemand eraan gedacht om foto’s te maken. Maar … we hebben er toch enkele. De webmaster Rina zal die allemaal wel weer mooi schikken op de website.
foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Willy foto Marc foto Marc foto Marc foto Marc foto Marc foto Marc foto Johan foto Johan foto Johan

Gudhova 4 kids

De weergoden hadden besloten om de eerste dubbele fietstocht extra spannend te maken.  Net voor we vertrokken besloten ze nog eens de hemelpoorten open te zetten  ...   Dit kon ons echter niet tegenhouden!  Goed voorbereid stonden we met z'n dertigen klaar voor een middag fietsplezier op kindermaat.  We vlogen er gelijk in!  Aan de Brugeoise, wachtte een mooie uitdaging met een rit over de fietsersbrug.  Rustig fietsen langs het kanaal, tot in Moerbrugge gaf ons de kans om elkaar beter te leren kennen.  Af en toe hoorden we het geluid van een fluitje wat ons aangaf dat een tegenligger op komst was.  Even bijtanken met een fris drankje, en we zetten onze tocht verder.  Net voor aankomst aan de zuivelhoeve werd een nieuwe regenbui op ons losgelaten.  Gelukkig stond de poort van de grote hangar wijd open, en hadden we maar binnen te rijden.  Heerlijk artisanaal roomijs en huisgemaakte hoorntjes kregen meteen onze aandacht!   Voor we konden vertrekken nog even bij de koeien kijken.  Gesteund door onze eigen bezemwagen, ging het probleemloos terug richting Ter Leyen.
Daar wachtten we de andere groep op, om samen te genieten van een lekkere broodmaaltijd. 

An, Ann en Steve.

Toch nog even Steve bedanken.   Het was een luxe om een bezemwagen bij de hand te hebben.  Niet alleen voor een fris drankje, maar vooral om er telkens te zijn, wanneer we moesten over steken.  

foto Johan foto Steve foto Mario foto Mario foto Mario foto Mario foto Mario foto Mario foto Mario foto Mario foto Steve foto Mario foto Steve foto Mario foto Steve foto Steve foto Steve foto Steve foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Mario foto Steve foto Mario foto Mario foto Steve foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Mario foto Johan foto Steve foto Steve foto Johan
Het voornaamste aan heel die dag was wel dat die twee tochten eindigden op dezelfde plaats. Noodgedwongen in Ter Leyen omdat de gebouwen in het Albertpark nog niet klaar waren.
De picknick werd dus gezamenlijk genomen. Alle generaties waren daar vertegenwoordigd. Een beter voorbeeld van ‘buurtwerking’ kun je moeilijk bedenken. We zijn er heel blij en fier om.
Hierbij willen we een speciaal woordje van dank voor de mensen die de picknick hebben voorbereid. Dat zijn zo van die verdoken werkjes die niet gezien worden maar toch maar moeten gedaan worden.
foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan foto Johan