Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Fietstocht 05/08/2012

Op het ogenblik dat we moesten starten was het weer niet schitterend maar goed genoeg om aan de fietstocht te beginnen. Plots zagen we toch donkere wolken naderen en we verdenken die wolken er van dat ze stiekem de fietsroute van Gerard hadden ingekeken. Heel het eerste gedeelte van de tocht bleef die wolk boven ons hangen. Links, rechts, voor en achter leek alles piccobello maar boven ons bleef die boosdoener ons volgen. Eerst ging het nog maar toch moest er gestopt worden en werd alle beschikbare regenkledij bovengehaald. Onze groep zag er direct helemaal anders uit. Eénmaal aan de stopplaats toegekomen was de zon weer van de partij. Een gedeelte van de markt van Beernem leek een droogplaats van een wassalon met fietsen als droogrek. Niet getreurd, de café werd zowel binnen als buiten ingepalmd door Assebroekse fietsers en iedereen genoot van een koffie of een lekkere pint. Nu de regen weg was leek de route die door Gerard en Willy was uitgestippeld nog veel mooier. Die twee maken er altijd een toer van die nog door weinigen gekend is.

Eens weer aan De Lelie werden we vergast op een lekkere picknick. Voor alle zekerheid hadden de dames de zaal klaargezet want buiten eten hield toch een risico in. We danken nogmaals de dames die de picknick hebben voorbereid.

Waar we volgend jaar zullen vertrekken en aankomen hangt af van de werken die gepland zijn in het Albertpark. We hopen daar nog een plaats te hebben.