Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Bereiden van hapjes

Hapjesavond op 15 april 2011
Zelfs als gewone bezoeker voelde je maandag direct aan dat er een speciale en aangename sfeer was bij de vrouwen en mannen die gekomen waren om weer eens samen hapjes te maken.
Je zag ook dat er voorbereiding aan te pas was gekomen. Natuurlijk konden de mensen van ‘hapjes maken’ reeds rekenen op de ervaring van de vorige keer. Aan de werktafels zag je telkens een groep mensen die ‘blij’ bezig waren. Ze waren niet opgewonden maar rustig bezig alles klaar te maken om op het einde van de avond een mooie waaier aan hapjes te presenteren. Er waren nieuwe mensen bij die waarschijnlijk gehoord hadden dat het de vorige keer zo leerzaam en toch gezellig was.
De hapjes, waar het in wezen over ging,  waren overheerlijk en bij een glaasje witte wijn werd en nog gezellig geproefd en gekeuveld. De deelnemers gaven een applaus aan de kerngroep, maar ook die gaven een applaus aan de deelnemers omdat ze er zo’n deugddoende avond van hadden gemaakt.
Als het water al in je mond staat van het lekkers waarover we praatten geven we u graag 1 receptje vrij, ‘bavarois van aperges’. Smakelijk.
We denken rond kerstmis opnieuw een avond in te richten en we houden U dan graag op de hoogte.