Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Uitstap 100 jaar Zeebrugge

We mogen toch wel met enige trots zeggen dat dit een geslaagde activiteit was. Het aantal inschrijvingen voor deze uitstap steeg boven alle verwachtingen. Vanuit de drie straten mochten we heel veel bekende gezichten verwelkomen. Jammer genoeg moesten we ook mensen ontgoochelen, daar het aantal inschrijvingen beperkt was. 
Reeds om 12h30 werden we verwacht om in te schepen aan boord van de “River Palace”, wat meteen de start was van de namiddag. Sommige mensen hadden hun picknick bij en genoten binnen van het live orkest. Anderen genoten dan weer op het buitendek van het uitzicht tussen Brugge en Zeebrugge, iets wat we anders niet zien. 
Het weer hadden we ook aan onze kant. Naar het einde van de namiddag toe, konden er zelfs enkele zonnestralen vanaf. 
Eenmaal in Zeebrugge aangekomen, werden we verdeeld in bussen die ons telkens ter bestemming brachten. De gebuurtekring was het grootst vertegenwoordigd, we werden maar liefst over twee bussen verdeeld. Per bus was er ook een gids voorzien die constant de nodige uitleg gaf.

Thema’s omtrent 100 jaar haven van Zeebrugge waren verdeeld over vijf containers. In de container waren er telkens foto ‘s en een video met de nodige informatie. Daarnaast was er boven de container een stelling gebouwd, waar we konden genieten van het uitzicht en waarbij de gids nog een woordje uitleg gaf. De containers waren strategisch geplaatst in en rond de haven, tot 4,50 km in zee! 
Zeebrugge telt zeker mee in de wereld. Het is één van de grootste havens wat betreft autotrafiek en één van de weinige die grootschalige containerschepen kunnen ontvangen (dan spreken we wel van containerschepen, 3 maal zo groot als de lengte van de Halletoren in Brugge). Naast autotrafiek, is er ook een fruitterminal en komt er veel papier toe uit de meer noordelijke landen. 
Tenslotte ontvangt Zeebrugge jaarlijks ook een rijk aantal cruiseschepen. 
Er was dan nog een half uurtje vrije tijd voorzien om iets te drinken of een wandeling te maken in de oude vissershaven. De bussen brachten ons daarna terug naar de “River Palace”, om de terugweg aan te vatten. 
Het was een mooi initiatief van de Stad Brugge en tevens was alles goed georganiseerd. Men heeft zichtbaar genoten. 
Er waren ook veel buurtbewoners die foto’s hebben gemaakt en ons die hebben toegestuurd. Alvast bedankt daarvoor.